Juweel van Afrika reizen door Namibië

Ontdek Namibië, je kunt je prima voorbereiden met Juweel van Afrika

Reizen door Namibië is een grote verrassing

Namibië is voor velen een grote verrassing. Ruimte, een prachtige natuur en bijzondere mensen kenmerken het land. Reizen door Namibië is overweldigend.
Juweel van Afrika geeft de belevenissen en sfeer weer van de reis die de schrijfster met haar man maakte in Namibië. In een 4×4 terreinwagen – met slaapplaats (tent) op het dak – reizen ze door het land. Ze gaan op bezoek bij de Himba, een stam die nog volgens de oude tradities leeft, beleven de zonsopgang in de Deadvlei, reizen langs de kust, snuiven de penetrante geur van de pelsrobben op, laten zich verrassen in Etosha, bewonderen de Welwitschia mirabilis in de woestijn, bezoeken verscheidene natuur- en wildparken en maken een kort en spannend uitstapje naar Botswana. Naast persoonlijke ervaringen geven feiten, beschrijvingen, informatie en tips de lezer een goed beeld van het uitgestrekte en schitterende land Namibië.

Himbavrouw

Himbavrouw uit Namibië

Reizen in Namibië

Juweel van Afrika is een waardevolle bron van informatie en geeft een goed beeld over reizen door Namibië. Niet alleen waardevol voor reislustigen maar ook een sfeer scheppend boek voor hen die thuis op de bank de avonturen van zo’n reis willen proeven.

Dunstbevolkte land van Afrika

Namibië, de jongste staat van Afrika, is een immens groot, uitgestrekt en leeg land. Het beschikt over een overvloedige flora en fauna, indrukwekkende geologische natuurverschijnselen, oogverblindende landschappen en een diversiteit aan stammen, rassen en culturen.
Met een inwonertal van ongeveer 2 miljoen, op een oppervlakte van 824.296 km² (twintig keer zo groot als Nederland) is Namibië het dunstbevolkte land van Afrika.
In Namibië heeft de natuur nog volop de ruimte. Zo heb je de:

  • natuurlijke pracht van de Namibwoestijn met zijn onafzienbare, kleurrijke vlakten en ‘wandelende’ duinen;
  • ruige en desolate kustlijn;
  • ruige landschappen met grillige rotsen;
  • natuurreservaten zoals Etosha met zijn immense zoutvlakte, het Sprokieswoud en zijn rijke dierenwereld;
  • veelkleurige en vriendelijke bevolking;
  • Kalahariwoestijn met zijn prachtige rode zandduinen en de Caprivi Strip die tot ver in het hart van zuidelijk Afrika reikt.

Dit, en veel meer, maakt Namibië tot een interessant, boeiend en betoverend land met veel contrasten.

Kans om je uitstekend voor te bereiden, koop Juweel van Afrika en reizen door Namibië wordt een succes.

ISBN 9789086662883

Eenvoudig bestellen

Eenvoudig bestellen, beveiligde verbinding