Naar het Verre Oosten en de grens van Europa en Azië

Op reis met mijn tweede adem

 

De smaak van reizen

Miet Heymans (Bree, 1961) vertrekt in 2011 voor zes maanden alleen op reis naar het Verre Oosten. Lees het reisverhaal van Miet Op reis met mijn tweede adem.
Het is een uitdaging, maar vooral een verrijking. Ze ontdekt andere culturen, nieuwe smaken en geuren. Ook beleeft ze heel wat mooie momenten; als mens tussen de mensen, met aandacht voor grote en kleine dingen, met humor en verwondering. Haar kennis als historica en ervaring als reisbegeleidster zorgen ervoor dat je in dit boek ook heel wat achtergrondinformatie krijgt.
Laat je niet tegenhouden om op reis te trekken en samen met Miet de wereld te verkennen. Zomaar vanuit je zetel, van op een terras… naar gebieden waar je al lang van droomt of naar plekken waar je nog nooit van hebt gehoord.

Hoe het begon

Een Chinees spreekwoord zegt: ‘Het is de tegenwind die de vlieger doet stijgen.’ Dat is zeker ook op de auteur van toepassing. Geconfronteerd met een ernstige aandoening waarbij haar luchtpijp langzaam dichtgroeit, belooft ze zichzelf een wereldreis te maken. Een operatie in Lausanne geeft haar opnieuw lucht en Miet vertrekt op reis met haar tweede adem. Dankzij deze tocht veranderde Miet van een pechvogel in een geluksvogel.

Verre Oosten| De reis van mijn tweede adem

Kaart van Azië

De grens tussen Europa en Azië op weg naar het Verre Oosten

De Kaukasus is geen populaire vakantiebestemming, maar Miet wil vrienden in Jerevan bezoeken. Zij laten haar kennismaken met een grijs, melancholisch Armenië. Op 24 april 2015 herdacht men dat honderd jaar geleden de Armeense genocide begon.
Dan volgt Georgië, een land met vele facetten en een bijna legendarische gastvrijheid. Hier voelt Miet zich thuis, net zoals Sandra Roelofs, de Nederlandse ex-first lady van Georgië.
Syrië was de volgende bestemming, maar de toestand verslechtert er zienderogen en de schrijfster besluit rechtsomkeer te maken naar Azerbeidzjan. Het land heeft grote olie- en gasvoorraden en won het Eurovisiesongfestival in 2011.
In Oost-Turkije geraakt Miet in de ban van archeologische vindplaatsen.

Op weg naar het Verre Oosten

Intermezzo Noorwegen

De auteur reist in Noorwegen samen met haar ouders en zus. Het is een gebied met een prachtige natuur en opvallende staafkerken.

De Trans-Siberische trein

Men zegt dat onderweg zijn het echte reizen is. Wel, dan moet je zeker eens de Trans-Siberische trein nemen op weg naar het Verre Oosten. Vertrekkend vanuit Moskou spoort de trein naar het Baikalmeer en dan verder naar Mongolië. Hier woont Miet het Naadam festival bij en hobbelt ze in een oud Russisch busje door een oneindige, winderige vlakte. Het verblijf levert haar een tegenzin voor schaapsvlees op.
Bij Tiara Tours is de Trans-Siberië Express te boeken.

Het Verre Oosten

China is groot, heel groot en een keuze maken is moeilijk. Beijing en Xian staan op het programma, maar er is ook aandacht voor minder bekende bestemmingen zoals Ping Yao, Luoyang of Xizhou. Door voetproblemen komt de schrijfster tot stilstand en laat zich in Kunming behandelen met acupunctuur.
Tibet bezoekt ze samen met Sasha uit Los Angeles en dat levert grappige, maar ook vervelende toestanden op. Nooit zal Miet de gebedsvlaggetjes vergeten op de bergtoppen en het zicht op de Mount Everest. Ook de moeilijke situatie van de Tibetanen maakt een diepe indruk op haar.
De zware aardbeving op 25 april 2015 brengt de herinnering weer terug van haar verblijf in Nepal waar ze een tijdje in de Kathmanduvallei verbleef.
De reis eindigt in Bhutan, een klein koninkrijk tussen de reuzen China en India. Het is een andere, soms sprookjesachtige wereld waar het BNG, het Bruto Nationaal Geluk, de maatstaf is.

Lees het reisverhaal van Miet Op reis met mijn tweede adem.

Bestellen Op reis met mijn tweede adem

Eenvoudig bestellen

Kijk eerst naar de book trailer om de sfeer te proeven, op weg naar het Verre Oosten.


Fox reizen heeft een aantal privéreizen naar Tibet voor u geselecteerd. Ook heeft FOX Reizen van ANWB groepsrondreizen naar China op een rij gezet.

Verre Oosten Nu leverbaar. Ook verkrijgbaar bij de boekhandel.Wilt u het boek thuis ontvangen klik dan hier naar onze boekwinkel.

 

 

 

 

Kijk voor groepsreizen en vliegtickets ook bij Joker.be

 

 

Recensie:

Persoonlijk verslag van de Belgische schrijfster van haar reizen door diverse landen gedurende zes maanden. Na een ernstige aandoening aan haar luchtwegen te hebben overwonnen, besluit zij haar droomreis te gaan maken door Armenië, Georgië, Azerbeidzjan, Turkije, Noorwegen, Rusland, Mongolië, China, Tibet, Nepal en Bhutan. Met veel aandacht voor de cultuur en de mensen die zij in de diverse landen ontmoet, beschrijft zij hoe zij, als alleen reizende vrouw, haar oorspronkelijk gemaakte plannen vorm gaf en, indien nodig, aanpaste. Ondanks problemen met haar voeten waardoor sommige uitstapjes niet mogelijk waren, heeft zij haar droomreis gemaakt. Door haar ogen krijgt de lezer een beeld van de diverse landen, de mensen, de natuur en de cultuur. Het is een vlot en gemakkelijk te lezen reisverslag met op veel punten uitleg over culturele bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld een bijgewoond festival in Bhutan. Het boek is voorzien van een inhoudsopgave, diverse kleurenfoto’s en een verklarende woordenlijst. Door de vlotte schrijfwijze, de humor en de persoonlijke beschrijvingen een prettig te lezen boek.

J.C. Brouwers, Nederlandse Bibliotheekdienst, Zoetermeer