Ethiopië ongekend anders

reisverhalen Ethiopie ongekend anders

Un-ethiopia Wikipedia

Lees over en kijk naar de bewoners van Ethiopië

Het begin van een goede voorbereiding voor een reis die nimmer uit je gedachten verdwijnt

Ethiopië heeft een zeer afwisselende natuur. Er zijn veertien Nationale Parken te vinden. U treft er watervallen, vulkanen, bergen, zoutmeren, warmwaterbronnen en ravijnen aan. Maar ook vindt u in de stad Harar 99 moskeeën. Deze moskeeën vertegenwoordigen de 99 namen van Allah.

Ethiopië niet eenzijdig

Ethiopië, ongekend anders, is een boek voor lezers en reizigers die meer willen weten over het land Ethiopië. Ine Andreoli neemt u mee naar bijzondere plekken en interessante bevolkingsgroepen. Samen met haar man, tevens verdienstelijk fotograaf, en hun gezamenlijke Ethiopische vriend die de terreinwagen bestuurt, reist zij door het land.

Bijzondere volksverhalen in Ethiopië ongekend anders

Maak kennis met tradities, volksverhalen, legenden en spreekwoorden. De Danakil-Depressie met onder andere Dalol en de zoutvlaktes worden bezocht, een prachtig gebied waar ze opnieuw kennismaken met de Afar. Ze reizen door de Riftvallei met zijn bijzondere meren, bezoeken de eeuwenoude stad Harar met zijn kleurrijke bevolking. Het Tanameer wordt bevaren en de interessante eilanden bezocht. Er wordt een beeld gegeven van de veelzijdigheid van de kerken in Lalibela en de auteur vertelt tevens over Aksum. Ook zijn ze te gast bij meerdere bevolkingsgroepen waaronder De Surma, de Nuer, de Rastafaris, de Hamar, de Konso en de Dorze.

Ine Andreoli

Ine Andreoli (1944) publiceert (reis)boeken en artikelen over Afrika. Over Ethiopië schreef ze vier boeken, drie voor volwassenen en één voor kinderen. Ze woonde drie jaar in Ethiopië waar haar man werkte voor de suikerindustrie. Sinds die tijd heeft Ethiopië een speciaal plekje in haar leven verworven en keert ze er regelmatig terug.

Ethiopië ongekend anders is ook als e-book verkrijgbaar.


De basis van een injera bestaat onder andere uit volkorenmeel en maismeel. Het deeg krijgt 24 uur de tijd om te rijzen. Injera’s worden gebakken in een speciale pan. Injera of Taita is een pannenkoekachtig brood gemaakt van teff-meel. Het wordt traditioneel gegeten in Ethiopië.

Meer reisverhalen

Ethiopie ongekend anders ook als e-book verkrijgbaar.