De kleur van koffie verkeerd – een reis van een halfjaar door Zuid-Amerika

De bekende vooroordelen

De auteur trekt na een goede voorbereiding samen met zijn partner de stoute schoenen aan. Zij reizen voor een halfjaar door Zuid-Amerika. Dit boek geeft een goed beeld hoe het is om met zijn tweeën door dit continent te reizen. Hij rekent af met de overbekende vooroordelen. De mensen lopen niet met revolvers te zwaaien, hebben niet allemaal een snor, houden geen eeuwige siësta en niet op elke straathoek staat een boef. Onbevangen en met een open geest beschrijft hij met de nodige humor de reis en de gewilde en soms minder gewilde reisgenoten.

Ook de prachtige natuur komt aan bod in De kleur van koffie verkeerd

Het verhaal voert de lezer langs smurfblauwe gletsjers, roze meren vol flamingo’s, vlindervelden in het moeras, monsterkrabben, een zoutmeer zo groot als half België, reuze sprinkhanen, spookbossen en vele andere natuurfenomenen.
Zuid-Amerika

Wat deden de Europeanen in Zuid-Amerika

De uitgave staat vol leuke wetenswaardigheden. Zo wordt duidelijk wat voor invloed Napoleon Bonaparte en Michiel de Ruyter op dit continent hebben gehad. De politiek van de Wereldbank en de Verenigde Staten met zijn War on Drugs en Europa met zijn landbouwsubsidies hebben desastreuze gevolgen. Columbus blijkt niet alleen maar goede dingen te hebben gedaan, Piet Heyn heeft meer dan alleen de zilvervloot op de Spanjaarden buitgemaakt en Pizarro ging wel heel vreemd om met de geboden gastvrijheid van de Inca’s. Heeft Darwin zijn evolutietheorie wel zelf verzonnen en waarom pleegde zijn kapitein zelfmoord. Na het lezen van dit luchtig geschreven boek krijgt iedereen zin om erop uit te trekken in Zuid-Amerika.
De kleur van koffie verkeerd uitgegeven door Mosae Mondo.

De Surinaamse samenleving is een smeltkroes van culturen die op een levendige en uitbundige manier met elkaar omgaan. Het land kent een overweldigende natuur van voornamelijk onaangetast tropisch regenwoud waar grote rivieren doorheen slingeren, maar ook de stad Paramaribo met zijn koloniale houten gebouwen zal u versteld doen staan. U heeft bovendien één groot voordeel: u spreekt de taal! FOX Vakanties verzorgde deze video over Suriname.