Andere cultuur? Laat je verrassen

Heerlijk om een andere cultuur met die van ons te vergelijken

In Wat zijn dat voor manieren?! schrijft Mirjam van Roode over alledaagse dingen: van een ritje met de bus tot het drinken van een kopje thee. Maar zo gewoon als deze dingen lijken, zo bijzonder kunnen ze zijn in een andere cultuur. Een boek vol verrassende verhalen met een knipoog. Laat je verassen door een andere cultuur.

Auteur Mirjam van Roode

Mirjam van Roode (Rijnsburg, 1967) studeerde geografie in Utrecht en emigreerde na haar studie naar Kenia een andere cultuur. Als onderzoeker, echtgenote van een Keniaan en moeder van twee kinderen kreeg ze te maken met de vele verschillen en overeenkomsten tussen twee culturen. Wat zijn dat voor manieren?! is Mirjams tweede boek over haar ervaringen uit twee werelddelen.

Tekeningen van Marlies de Jong

Marlies de Jong (Vlaardingen, 1972) begon met tekenen zodra ze een potlood kon vasthouden. Het volgen van een opleiding aan de kunstacademie (Academie Beeldende Kunsten Maastricht) was een logisch gevolg. Naast het maken van haar eigen beeldend werk geeft zij les op verschillende plekken rondom haar studiestad.

Reisverhaal van Mirjam van Roode

Boekpresentatie 18 mei 2014

Als het gaat om culturele verschillen, hoeven het geen grote dingen te zijn die tot misverstanden kunnen leiden. Een kopje koffie of glaasje fris bestellen kan voor een Nederlander in het buitenland al bijzondere verrassingen opleveren, net zo zeer als een buitenlander zich in Nederland over hetzelfde fenomeen kan verbazen. Wat zijn dat voor manieren?! is de tweede titel van Mirjam van Roode. De illustraties zijn gemaakt door Marlies de Jong, die een opleiding tot beeldend kunstenaar volgde in Maastricht. Van Roode studeerde geografie in Utrecht en heeft daarna jaren in Afrika gewoond. Over haar ervaringen als echtgenote van een Keniaanse man en moeder van hun twee kinderen schreef zij haar eerste boek, De roep van de mapori. Deze tweede bundel is een prettige bundel waarin ruim twintig korte, anekdotische verhalen met empathie en humor worden verteld. Van Roode heeft geen paternalistische kijk op haar omgeving en dat is een verfrissende ervaring.

Aarti Rampadarath.
NBD Biblion

Prachtige reisverhalen uitgeven